.KliksKliksKliks.

Wednesday, September 14, 2011

R A Y A - lah 1432H

.S E L A M A T   H A R I  R A Y A.
Fuhhhhhh..diam x diam dh hampir 3minggu kite brhari raya n i br nk update psl raye ari tu
huhu...kemalsan melanda. Btw skang nih sempat lg kan nk ucapkn selaat hari raya to all bloggers. 
Semoga syawal ini memberi kite seribu satu makna.
Ok d sbb kn kemalasan yg tramat sgt. Jum kite layan gambo raye je lh ye.

Ini family saya.
abah.mak.along.anyah.kak ina dan saya.
Ceteke,yg ujung skali belah kiri tu umur die brape? hehe

So ni merupakan hari raya thn ke 4 kami2 beraya d KL. Mmg X BESH raye kt KL.
Teringat dulu kecik2 raya kt kampung time tu arwah wan masih hidup. A day before raya 
mesti gotong royong dgn sepupu n makcik2 buat lemang,redang,ketupat,paru belada n mcm2 lg lh.
Pendek kate, mmg super meriah!
Tp walaupun skang dh x celebrate first raya kt kmpg, ak nk gak masak2
mcm kt ampung dulu. So i akan call adik beradik utk balik dan masak.
Owhhh sangat super duper besh dpt bermesra2 ngan sister x howt.hehe.

Tp thn nih agak besh jugaklah raya,sbb ni merupakan raya pertama i sebagai 
seorang pekerja! yehaaaaaa...trbang duit ak nk kasik anak2 kecil duet raye.
Tgk dlm sampul tu ade ape? uwanggggggg...haha.


.sisters.



So lepas bersalam salaman smbil bergelak ketawa ngan adik beradik,kami2 akan pergi melawat
rumah makcik yg paling brdekatan.dlm erti kate lain.wajib!
So this is my cousin.
Letops kn?

So lps menziarah mak cik,kiteorg akan bedesuppp terus pulang ke kampung.
Hohoohooo balik kampung! time tu lah hati ak x sabar2 nk balik kampung.
Nak rasa kemeriahan raya d kampung. Tp balik rumah nenek ler. Rumah nenek i modern sket.
So x laaa rase kmpg sgt. Tp bedal ajelh.
Janji raya.
Ini my sista howty.

the only sis yg selalu teman i jln2.
hehe

.R A Y A  K E D U A
Adalah menjadi perkara wajib bagi kami2 sedara mara dr KL, utk turun ke Melaka pada
setiap hari raya ke2 utk menziarahi mak cik dan sanak saudara d sana.
So kt sini lah port kami2 with sedara belah mak ley berkumpul utk brjumpa
n bermesra + brgelak ketawa. Sbb rumah arwah wan dh x trjaga.
Kt sini ler kami akan brkumpul beramai2. Apa yg specialnya d Melaka nih.
Rumah makcik i tu dkt giler ngan laut, so mak cik i akan masak gulai asam pedas dengan 
ikan2 yg fresh baru naik dr laut. Perghhhh mmg trangkat!
Tp thn ni x de asam pedas sedap :(

Sistasista


So after ke Melaka, kami akan terus pulang ke kampung nenek.
Kt sana ley dtg beraya rumah pakcu.kak siti,mak teh,mak lang.
Rumah dieorg sume dekat2. So kt sini kiteorg akan berkecoh2 pulak dgn sedara
mara belah abah. Weeeeeee...
what a wonderfull hari raya :)


Sista.Cousin.Niece

With my Nicky Ally.

.R A Y A  K E T I G A.


Ini dh macam penutup raya lah utk d kmpg.
Biasanya raya ketiga nih kami2 akan g melawat sedara mara belah abah.
Mcm biasa bgn pagi breakfast dulu dgn sepupu2 then bushh g mandi n siap2
nk g beraya umah Mak Ngah,Mak Long,Abg Azul n last skali ke PD,umah kak Siti.
YEhaaaaa..amik ko raye sakan.

Ni my second sista howty.

Sista with Mak tam yg super Sporting! 
Love u lah Mak Tam

Emak n makcik2 yg sebuk mengerjakan pokok Pulasan.
GIler byk buah die.
I pun teruja tgk first time!
@ rumah abg Azul.
btw nk credit skit to Cik Afiqah Hafizi yg i insprired utk memakai bj merah brsame dokoh
n tudung itam.
Luv u lah!

3 comments:

~..cik PriNCEss..~ said...

selamat hari raya zackk..

ina said...

pic last skali buat u mcm preggy la z! hihi

btw, melaka kt mane?

mmg superb tak besh raya kl.. 1st time tahun nie raya kl.. huhu

Pen Biru said...

salam ziarah..i follow :)