.KliksKliksKliks.

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum semua :)
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Mohon maaf zahir dan batin sekiranya ada trsalah bahasa trsilap kata.
Ikhlas dari kami krew mobtv.my

video

p/s : kecoh tul bdk2 nih..haha

Iftar 2011 with my Beautiful Girls ♥♥♥

 Aiyoooo dh nk masuk Syawal dh esk, br nk update Iftar Ramdhan 2011 last saturday.
Penyakit malas mengupdate belog dh dtg dh...
Btw, hari ni nk jugak cerita iftar brsama gadis+mummy2 gediks di empire subang.
Lame sgt2 dh x jumpe dieorg nih utk brgossip smbil brjln2. Last year pun i x dpt dtg for iftar.
So thn ni menghadirkn diri juga. So we all just have our iftar @ Serai Empire.
Owhhhh the food was awesome! Kalau nk tau ape yg kiteorg makan,
 jum layan piccas gedik2+gossiping.

 nara.cue.ayin

mama naddy.ayin
shopink2 dulu b4 brbuka ;)
Then after singgah2 sopink d charles n keith kiteorg terus ke tempat berbuka yg d tuju
d Serai Restaurant at Empire Subang.
Sampai2 je kt Serai terus brposing. Haha. poning abg supervisor tu layan kiteorg.
Tp nasib baik abg2 tu layan kiterg dgn layanan yg lazat.

The first batch.
Control lg muke time nih tengah tunggu makanan.

Then Aza dh dtg..yeayyyy..lengkap corum walaupun tanpa alya n sanor :(
So ape yg kami2 order?

Cik Piqa with Serai Platters.

Ini Nara Soraya punya.
Nasi Ambeng.
Wahhhh tetap d hati nara.

Zacko with Serai Platters too.
Superb!

Pavlova yg sgt d idam2kn oleh Nadia.
Ok ini pun sgt sedap!
Must try!
Then kiteorg ade order Macaroons yg super lazat.
Honestly saya kate kn makanan brbentuk manisan d sini sgt sedap.
Dari pavlova smpilh ke Macaroons. Sgt sedap.
Brbanding Macaroon d kedai2 yg lain.
So kalau u all ke sini jgn lupe try this 2 signature dish ok ;)
The price..urmmm..quit pricey. Tp sgt menepati dgn selera anda.
X sia2 u all spend a bit utk good food.

Then mcm biasa, lps mkn smbg lg window shoppink shoppink dan brgmbr. Memandangkn ade yg ddk jauh.
Time ni lh kiteorg brkongsi idea utk membeli belah.
Dan seperti biasa sblm balik umah, masing2 haruslh posing gedik brsama2.

 
Love U Gurls
See u next Iftar :)

Monday, August 22, 2011

Meetball for ALL :)

Salam ramadhan darlinks
Sudah lame x update belog, sorry....penyakit malas mengupdate dh dtg dh d bln ramdhan nih
Hari ni genap 22 hari kite berpuasa dan lagi 6 hari nk beraya
wehoooooo!! excited!! Di sebabkan hari ni baru rajin nk mengupdate belog
So hari ni i nk share masakan yg i masak on the first day of Ramadhan
haha. Kalau simpan lauk nih dlm fridge pun dh basi.
Apakah masakannye??
tAdaaaaaaaaaaaaa

*
*
*
*

Meetball Ala IKEA

Haaaaaa u all semua pernah makan meetball yg super sedap kt ikea kn?
So ari nih i nk share resipi yg sebijik cm IKEA buat. Mana i blaja buat meetball nih? Semuanya drp buku resipi IKEA
yg d jual @ mini market die kt tingkat bawah tu. Kat situ semua ade. NK nk beli frozen Daim cake pun ade,
meetball yg frozen pun ade, pendek kata kalau u all suke brg makanan ikea, lagi besh u all dptkn bulu resipi tu.
So jum tgk bahan2.


Bahan Bahan.

bawang putih - seulas
bawang besar - suku (sikit jek)
meetball (bebola daging) - ikut brape ketul nk masak
Graddsas - perencah utk buat kuah meetball
Simplot wedges


Ok. seperti melihat keadaan bahan2 d atas..anda semua ley imagine brape ketul nk buat, nk brape byk nk letak bwang okeeh.
Jum kite mulakn buat meetball dulu.


.Meetball.

Ok first of all, u all panaskn butte (sikit aje), then masukkn meetball sejuk beku seperti gambar d atas td mengikut
jumlah dan kuantiti yg d gemari. Actually u all boleh dapatkn meetball frozen @ ikea small market kt tingkat bawah.
Tp d sebabkn oleh,i agak was2 mane die dapat daging tu n i rase expensive,
so i just g beli meetball frozen yg original kt pasar tani n masak ikut buku resipi IKEA :) .
 Untuk mendapatkn rase seperti meetball IKEA, u all perlulah tumis daging frozen trsebut dengan bawang putih
n bawang merah mengikut sukatan td.
Then,kirenye u all cm carboiled the frozen meet sampai bertukar warna keperang perangan
(excatly like ikea meetball). Then masukkn secubit garam utk tmbh perisa.
Sementara u all tunggu meetball ni masak, u all ley goreng fries dulu. Kat IKEA gune fries yg crinkle cut tu kn.
Tp i just pki wedges by Simplot. Lagi sonang n sodap. Beli perisa spicy.
Meetball anda akan menjadi lebih superb rasenya!

.Gravy.

Ok, i pun x brape pandai buat gravy.
Tp utk mendapatkn rase yg sebijik cm IKEA, u all just beli je gravy dlm packet yg dh siap kt IKEA tu yg tulisan GRADDAS.
Haaaa..amik kau. senang je. u all masukkn whipped cream cmpur dengan air sikit mengikut sukatan kt blakang die. Agak2 whipped cream tu dh merenih u all masukkn aje gravy segera nih then kacau dengan pemukul telur. Kenapa kene
kacau dgn pemukul telur yg ade jalur2 besi halus tu? Sbb nnti bile x siap kuahnye x brketul2 atau pun brketel.
Hehe. haaaaa,lg satu u all x yah tmbh garam kt kuah ni ok sbb kuah ni mmg dh masin. So lepas die dh pekat n dh merenih.
Boleh lah mengangkat dan menghidang seperti keadaan gmbr d bawh.
Jum lihat hasilnya.

*
*
*


tadaaaaaaaaaaa.
X lh brape pandai sgt nk jdkn cm rase kt ikea sebijik.
But, its not bad n more economical at all.
Selamat mencuba :)


p/s : lg seminggu nk raye..wehoooooo!!!!
mood : excited ;p

Monday, August 1, 2011

Mari br tuttifrutti esk LADIES!

.tuttifrutti.

Thanx to en fb sbb sudi menganta kurma &kuih raya utk che bedah n che mat d memalam buta nih.
Che bedah kim slm. So d smping itu juge i sempat menggedik2 brsame en fb d mlm ramadhan.opsss!
so sejurus je i naik kete terus i brdialog gedik :

zackO! : jum g mkn tutti frutti
en fb : jum! (tanpa menolak..suke ko ek bab mkn..haha)

So kiteorg pun terus menuju ke Plaza Ampwalk yg brsebelahan Sucasa hotel
situ tutti frutti yg trdekat. Setelah sekian lame akak nk sgt tutti frutti nih, br mlm nih dapat.
Jadik laaa..org kate kalau dh kempunan ni dh lebih tahap agaknye.

So slps mengisi2 dan menimbang2 n ke kaunter utk membayar tetibe abg kaunter tu bg tau something..
bg tau ape??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


woarghhhhhh!!! teruja babe!
Only for LADIES!!!
ulang sekali lg...ONLY FOR LADIES!
so for ladies, this is the new promotion yg akan brmula start dr esk, setiap hari selasa.
So jum serbu tutti frutti esk ladies!!!


we r the happy peeps..yeayyy!

Saturlicious II


Hi guys! Last Saturday was the happy weekend sbb i dpt jumpe dgn my sayangs!
update2 mengenai cerita trkini,pillow millo talk d samping menggedik2 d kedai kegemaran kami
ahakkkz! ;)
mula2 nk g coach sale at putrajaya hotel. tp x jd atas sbb2 yg x dapek nk d eleakkn.
So jum layan gmbr menggedik je lh

ok, ni our fav. try2 baju byk giler then beli satu dua jek
Jgn mara k akak kedai bj

Pastu try sunnies lak
Nasib baik lya beli yg tuh. Ak lak cm rupe perompak.
Owh no. x jd beli.

Then lps tu kiteorg dh kelaparan n terus g serbu The Little Pantry yg trletak d Puchong.
Haaaaa..dulu i pernah buat entry pasal tempat ni kn.
So i dtg lg ke kedai ni sbb ambiancenye yg sgt chantek n ceria.
So dgn gelojohnye kami mengoder mknan mlm kami.
I order Mee Laksa Curry - RM 12.90
Alya order Fetuchinni Carbonara - Rm14.90
+ Air jus apple n Ice lemon tea. Total mkn x lebih RM 50 pun.
Berbalaoi2!!!!
Tp i sgt keciwa sedikit sbb kali ni i dtg makanannye x sesedap yg i dtg ari tu.
I punya mmg totally failed,i mkn pun atas dasar my sis suggest.
But alya meal was nice :)

Ini ialah che rock kiah kesygn saya. Love u lah kakak!!!

Ok, cm biasa..gedik2 dulu b4 mknan smpi


KEciwa sedikit with my meal. Tp rase superb with alya meal.
Aiyooo kakak, anda sgt comels!


Then after having meal, i pun nk try dessert dr Little Pantry nih.
Scone2 dr potongan kek yg kecil. X brape byk choices. Ni je lh yg paling sodap.
Tu pun keknye kureng skit. Tp yg dlm gelas kecik tu awesome! Cream Strawberry yg sodap!
This scone u can order with package 1 scone = rm2.50, 4 scone = rm 9, 6 scone = rm14
Nasib baik i x order byk2, kalau x mmbazir..kureng kesedapannye.
Nyesal lak rase amik dessert ni,baik i mkn tutti fruti lg sodap!  

Last but not least
With LOVE :)

p/s : the ambiance was superb..but i need a gud taste of food.
boely d perbaiki lg ;)