.KliksKliksKliks.

Thursday, April 12, 2012

My Best Friend Wedding



Hellooooo darlings. Lame betul i x hapdet belog nih kan, sorry sorry k. Sbb i mengambil masa yg agak lame utk memilih gmbr ni + x de mood nk update n bz lh cm base. Tp byk jgk entry2 i yg pending i nk cerita kt u olls. Ok lh this week i nk cerita about my best friend wedding (alya + long mutalib) d Kota Puteri, Rawang.
Btw tahniah to both groom & the bride on ur wedding. Actually i n alya ni dh berkawan sejak dr form 1. Satu sekolah, satu pusat tusyen, sekepala bab ponteng tusyen, ni lah jgk kawan ponteng sekolah dan yg paling best kwn utk bershopping n gossip. Owh i miss all that. Dh dua bulan alya dirikn rumah tangga i feel lonely abit. Ok jum citer on her Solemnization Day :)

Her Solemnization Day jatuh pada 28 Feb 2012. Look at her dress. Its was an awesome baju kurung modern from our tailor. Tailor yg same buat bj tunang saye ;) ngeeeeeee. Alkisahnye kain songket beli sendiri, lace beli kat bandung. Haaaa amik kau, tampal laaa satu bj + tudung. So kepada sesipa yg nk alamat nk beli kaen lace kt bandung yg superb lg murah, do email me k ;)

So majlis nikah alya ini telah brlangsung d rumah pengantin sendiri, kelas kau, br kawen dh ade rumah brsama, adore! dan majlis ini tlah d serikan oleh rakan-rakan sy yg awesome juga...yeayyyy :)
jum layan piccy

Sblm nikah
piqa.daila.alya.cuaya.me + nara (si pengambil gmbr) 
ampun nara..kekeke

Bile jd pengantin nih mmg penat, i punterasa kepenatannye. Kesian bride to be smpi kul 12 mlm pun dok menghias dewan lg. temankn die g buat henna, settle kn goodies. So mmg x buley nk rehat sgt kn kalau jd pengantin. Last2 BTB tido kul 3 pg slps memakaikn last touch up inai d jari. Sekali bgn pg. Haaa amik kau itam! adessss. So pengantin2 d luar sana jgn pki instant inai utk d pki kn kt kuku lama2 yep. Kang itam lak cm jari hangus trbakar.  The henna was nice too. I temankn die g buat henna kt area2 pekan tu jgk.Nnti i update, lupe pulak name kedai. SO kpd pengantin2 kt area rawang, u can try the henna artist!






So bermula lah drama sedey bile kwn baek sendiri dh sah menjd hak dan kepunyaan pasangan nye. Kepada kami2 yg rapat ni mmg terasa amat sedey nye. Usah n senang kami bersama lagi saya dan Nara Soraya. Kami mmbesar sama2, brsekolah d tempat yg sama dan slalu hang around n share idea together smpilh d saat nk jd pengantin. Br i tau itu lh saat yg paling hiba.
Adik nanges
nara nanges
dan ini i. tgk muka burok tu nanges.haha. Tp btw, x tau kenape rase sedey sgt. Tp sgt happy for her sbb die dh brtemu prince charmingnye. Dan sy? urmmmmm

I The Reception I

Alya + Long reception was at Kota Puteri House of Pengantin pada hari yg sama jg. Ala2 dewan gitu, tp actually tu rumah yg buley disewa dan mmg utk jd tempat majlis2 perkahwinan. Tp tmpt dlm rumah tu agak sempit sedikit. Yg awesomenye tmpt potong keknye ade stage. Wahhh itu best kalau betul2 hias tempat tu pasti cantik.

Owh lupe nk cerita bj si pengantin yg cantik ini adalah dr butik Dina Halim. Cantik kn :) I pun pegi skali bile alya nk booking, the price range is RM1500  for both (lelaki dan perempuan). Itu harge yg superb kn. So alya hanya ambil bj shj d reception belah alya dan ambil pelamin idaman nya (pilling) by Dina Halim juga d rumah pengantin lelaki. Haaa lg satu make up artist yg make up kn alya nih, mmg superb..kepada bakal2 pengantin u can try her service. Lya Touch . Kak lya ini sgt peramah lyn kiteorg yg giler nih + friendly.
So sy sgt recommend her. Dan hasilnye sgt cantik dan puas hati. Rate = RM500 per occasion.


Dan yang paling best pd mlm itu kesemua rakan2 sy trmasuklah yg dh jd emak2 pun dtg memeriahkn majlis.
Yeayyyyy :) So ape lg, pantang jumpe camera. Brphotogedik lh kami! auwwwww.





The beautiful bride with cuaya.
 Cipiqa bakal tunangan. Auwwwwww.
 Alye with the next Bride to Be. Block date ye rakan2 = 12 May 2012.
Yeayyyyyy :)


 We r just like family :) Love all!
See u next event Cipiqa Engegamnet - 28 April 2012.

2 comments:

shark said...

meriahnyer...
kesian pengantin penat..
tp xper..
penat itu berbaloi untk esok hari:)

mmz said...

meriah..!! :D

*ske gile tgk korang sentiase jek happy..