.KliksKliksKliks.

Sunday, February 26, 2012

I'm Engage!




Hello bloggers :) since almost a week x update blog. Bz again,again n again. Tp kali ni bz pasal ape? Bz psl lain sket. I'm Engaged!!! OMG mcm x percaya ok, im engaged!. Not maried yet k!. Ok2 back to the story. Setelah 3 thn berkwn, akhirnya sy telah bertunang bersama pasangan sy Farid Badarul (En Fb) pada 18 Februari yg lalu. Weeeeeeee...mcm x percaya. Persiapan di buat selama 4 bln. Dan alhamdulillah segala-galanya yg dirancang berjalan lancar. Byk benda di majlis ni di DIY sendiri dengan bantuan kakak2 sy. Tp hari ni i just nk cerita roughly sket on my engagement day :) 


Anyway, sy telah dirisik oleh family en fb last month, 7 Januari 2011. N he proposed me on last year bln 11.
Nnti i akan update lg pasal persiapan n all things bile dah dapat official picture drp OPhotographer saya...siapa??? Tadaaaaaaaaaaa...Hafiz Atan. Do looked at his page. Seriously i suke n sgt adore gmbr die.
Skarang ni kite layan je lah gmbr yg x berapa nk official kn drp camera2 org ramai. Weeeee..tq all yg sudi dtg :) 

So here it's some of the picca on my engagement day.


Tema warna sy, x ade. Tp on that day i've choose to put this colour as my outfit.  Mula2 i nk pilih kaler2 pastel, tp afta carik2 n carik. I just found this colour, I called it Coral Green, ade kwn i panggil Emereld Green. Nevermind lah yg penting die kaler hijau. N i custom made this kurung modern at my tailor. Kain i beli sendiri jek. Nnti i akan update psl bj ni later. Make up pulak was done by Farah Mazlan. Farah ni orgnye sgt baik n senang mmberi kerjasama. Actually i dh booking MUA lain utk engagemnt i, tp last minute cancle, nasib baik farah ni still available on that date. So tQ farah :) hasil anda sgt memuaskn!

The rombongan :)


hantaran dr sy utk en fb

dr en fb utk sy

Owh saat menyarungkn cincin nih lah, saat yg paling nebes. I sempat practice dgn rakan2 mcm mane nk nmpk proper ketika sarung cincin ;p Cincin ini telah disarungkn oleh nenek en fb, first time saya jumpe nenek en fb, sgt teruja :) time merisik hari tu, nenek farid x dpt dtg. Tp kali ni, walaupun nenek x berapa sihat, nenek farid tetap dtg..owh sgt menghargainye...tQ nenek :)  


The Candy Bar :) 


 Candy bar ini totally idea is from me. Dan sy minta sgt jasa baek kakak2 sy membantu dlm meyiapkn candy bar ini. Credit to Farahaida dlm merilisasikn candy bar sy ;) Tp all the wrapper n tag d design oleh kwn sy.
Disenar Gift. tQ ayu...design anda superb! Owh2 x lupe jgk pada my cousin kak ani, tlg menyiapkn tempahan cuppies n Macaroon yg superb! anda mmg hebat..so sape2 yg nk order MAcs yg sgt sedap ini sile page ini.

Dan ini rakan2 sy yg hebat krn menghidupkn majlis sy! terima kasih rakan2 kerana sudi dtg :) love u gurls.

En fb! 
We're engage :)

9 comments:

Wawa Tasliman said...

congrats dear.. what's lovely engagement.. semoga ke jinjang pelamin.. happily ever after.. btw you look glowing.. cantik.. beruntung your fiance..hihi.. :)

Noreen Natasha said...

zack..nice sgt..tahniah :)

cik princess said...

Simple tp nice..tahniahh zack..kawin jgn lupa jemput erkk..^_^

fyra faheera said...

wow wow wow! everything looks very perfect. aku bola bayangkan time wedding nanti mesti lagi sangat sangat meriah dan menarik.

congratulations dear! :)

zalykha mohd said...

wawa : tQ dear :) alhamdulillah, hasil creativity MUA i, tu yg nmpk glowing tu ;) hehe

zalykha mohd said...

noreen : tQ noreen :) awk bile lg? hehehe

zalykha mohd said...

noreen : tQ noreen :) awk bile lg? hehehe

zalykha mohd said...

diana aka cik princess : tQ :) wookeh!nnti ko kawen pun jgn lupe jemput tau

zalykha mohd said...

fyra : tQ fyra shayanggggg :) x sabar tunggu wedding awk pule ;) dh siapkn preparation skit2 ye?